Tempura maken

Photo
Tempura is een in beslag gefrituurd gerechtje wat 'los' gegeten kan worden of verwerkt kan worden in een sushirol.

Voor het maken van tempura heeft u het volgende nodig:

Ingredienten:
  • Tempura beslagmix
  • Heel koud water*
  • Panko (broodvlokken)
  • Olie om in te frituren (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
Benodigdheden: Bereiding:
  1. Breng de olie op temperatuur in de pan, de olie moet 180 graden heet zijn
  2. Mix 1 deel tempura beslagmix met ongeveer eenzelfde deel ijskoud water en roer het beslag totdat het de gewenste dikte heeft. Gebruik geen garde! Het beslag hoeft niet glad te zijn, sterker nog: klontjes in het beslag zorgen voor een extra krokante bite!
  3. Bedek het ingredient met een dun laagje beslag door het snel door de tempuramix heen te halen.
  4. Indien gewenst kunt u het ingrediënt daarna nog door de broodvlokken rollen voor een extra krokante 'bite'.
  5. Frituur vervolgens het ingrediënt 1 tot 3 minuten in hete olie totdat het mooi bruin is. Doe niet teveel ingrediënten tegelijk in de olie, de olie koelt dan te snel af. 
  6. Haal het product uit de pan en laat het even uitlekken,  leg het daarna op het speciale tempura uitlekpapier zodat het krokant blijft. 
  7. Dien het op of verwerk het is de sushi. Eet smakelijk!
Als het product verwerkt wordt in een sushirol wacht dan niet te lang, een beetje warm is wel zo lekker.

* IJskoud water is een must! Zet vooraf een kan water met ijsklontjes in de koelkast om het extra koud te maken.

<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106