Hoe maak je sushi

Photo
Leer door middel van onderstaande stappen snel en eenvoudig de 7 meest gangbare vormen van sushi te maken. Daarnaast leren wij u hoe u sashimi snijdt en hoe u tamago (Japanse omelet) kunt bereiden.
We starten met de beschrijving voor het maken van perfecte sushirijst.

Wilt u meer weten over de achtergrond van sushi of meer informatie over het kopen van verse vis? Klik dan hier.

Itadakimasu! (eet smakelijk)

Sushirijst maken

Sushirijst maken - leer het op Sushitotaal.nl Om sushirijst te maken heeft u speciale, kortkorrelige rijst nodig. Wij leren u hoe u de rijs wast, kookt en verder verwerkt om perfecte sushirijst te maken voor de meest heerlijke sushi creaties.
 
​Lees verder...

Sashimi - plakjes verse vis

Sashimi maken - Leer het op Sushitotaal.nl Sashimi is een Japanse delicatesse en bestaat uit plakjes zeer verse, eerste klas rauwe vis.
Sashimi wordt geserveerd met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
 
Lees verder...

Hosomaki - de dunne sushirol

Hosomaki maken - Leer het op Sushitotaal.nl Een hosomaki is een rol gemaakt van een half noriblad bedekt met sushirijst en gevuld met meestal 1 ingrediënt.
De keuze aan ingrediënten is bijna eindeloos en wordt slechts beperkt door uw eigen smaak.
 
​Lees verder...

Futomaki - de dikke sushirol

Futomaki maken - Leer het Sushitotaal.nl Een futo is een rol gemaakt van een heel noriblad bedekt met sushirijst en gevuld met meerdere verse ingrediënten.
Varieer met verschillende ingrediënten naar eigen smaak.
 
​Lees verder...

Uramaki - de inside out roll

Uramaki maken - Leer het op Sushitotaal.nl Een uramaki is een inside-out roll (binnenste buiten) waarvoor een half nori blad gebruikt wordt.
Een van de meest bekende voorbeelden van een uramaki is de California Roll.
 
​Lees verder...

Temaki - het puntzakje

Temaki maken - Leer het op Sushitotaal.nl Een temaki is de zogenaamde handrol, gemaakt van 1 noriblad en opgerold als een puntzakje.
In dit puntzakje kunt u naar eigen smaak verse ingrediënten samenvoegen.
 
​Lees verder...

Nigiri - rijst met daarop 1 ingrediënt

Nigiri maken - Leer het op Sushitotaal.nl Een nigiri is een klompke rijst met daarop 1 ingrediënt, Dit varieert van verse vis tot Japanse omelet (tamago) en van vlees tot garnaal.
Uw maakt is bepalend en biedt vele mogelijkheden.
 
​Lees verder...

Gunkan - het slagschip

Gunkan maken - Leer het op Sushitotaal.nl De gunkan is een klompje rijst met daaromheen een stukje noriblad.
Het noriblad steekt iets boven de rijst uit waardoor er ruimte ontstaat voor een heerlijk ingrediënt.
Lees verder...

Chirashi - een kommetje rijst

Chirashi maken - leer het op Sushitotaal.nl Chirashi is een afwijkende vorm van sushi.
In tegenstelling tot de andere vormen wordt voor chirashi gebruik gemaakt van een kommetje waarin de rijst gedaan wordt. Voeg vervolgens heerlijke verse ingrediënten toe.
 
​Lees verder...

Tamago bereiden

Tamago maken - Leer het op Sushitotaal.nl Tamago is de japanse naam voor een zoete omelet.
De tamago wordt zowel gebruikt als topping voor nigiri sushi als voor vulling voor maki sushi.
Tamago maakt in Japan ook gegeten als desert. 
 
​Lees verder...
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106