OPHEFFINGSUITVERKOOP - 25% KORTING - Lees verder....

  Inloggen
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Verlanglijstje 0
  Gratis levering vanaf 70,- in NL  |   1-3 werkdagen levertijd
Foto
Deze zeer populaire sushirol heeft vrij vertaald de naam 'lenterol' maar wij zijn eigenwijs en eten deze het hele jaar door.

Deze rol wordt gemaakt met een vel rijstpapier in plaats van nori waardoor de smaak zachter wordt en de nadruk meer gelegd wordt op de ingrediënten.

Ingrediënten:
Voor dit recept heb je het volgende nodig:
- Klaargemaakte sushirijst volgens dit recept
- blaadjes ijsbergsla
- verse muntblaadjes
- verse zalm
- avocado
rijstpapier

Benodigdheden:
Een rolmatje
- Een snijplank
Een scherp mes
- Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
Eetstokjes

Werkwijze:
1. Leg de snijplank, het sushi rolmatje en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
2. Snij de verse zalm in lange stroken en de snij de avocado in partjes
3. Pluk een paar blaadjes munt en snij een slablad in stroken
4. Zet de rijst klaar zodat je deze makkelijk kunt pakken
5. Bevochtig de rijstvel zodat deze soepel wordt
6. Leg op een licht vochtig rolmatje het vel rijstpapier. Let op: het vel zal snel aan het matje kleven. Je kunt als alternatief het vel op een kunstof snijplank leggen en de rol zonder matje dichtrollen. Dit vereist wat oefening!
7. Leg op het rijstvel een strookje sla met daarop een strookje muntblaadjes
8. Maak de handen licht vochtig in de kom met water en pak een handje rijst.
9. Spreid de rijst uit op het rijstvel over de sla en de munt. Houdt daarbij twee centimeter vrij bovenaan het blad en zorg ervoor dat de laag niet te dik is. 
10. Leg vervolgens in het midden van de rijst de avocado en de zalm netjes in stroken naast elkaar. 
11. Schuif je duimen onder het sushi rolmatje (of onder het rijstvel als je zonder matje werkt) en leg de vingers op de ingrediënten.
12. Duw met de duimen het sushi rolmatje omhoog over de ingrediënten waarbij je de ingrediënten met de vingers op zijn plaats houdt. Als het matje over de ingrediënten rolt kan je je vingers weghalen
13. sluit nu de rol door het matje door te rollen totdat de onderkant van het rijstvel de vrije strook aan de bovenkant raakt. 
14. Til het matje een klein stukje 'uit de rol' (dit was de onderkant van het matje) en sluit de sushirol door het matje 'door te bewegen'
15. Druk de rol goed aan
16. Rol het matje terug, til de sushirol van het matje en leg deze op de snijplank. Let op, de rijstvel kan een beetje kleven aan het matje, doe dit dus voorzichtig!
17. Verwijder het matje en snij met een zeer scherp mes, welke tussen elke snede licht bevochtigd moet worden, de rol in 8 stukjes en leg deze op de geta of een schaal.

Deze sushi heeft al een zeer uitgesproken smaak van zichzelf, met name door de munt. Voeg alleen wasabi en soja toe als je dit wilt, de sushi kan zonder gegeten worden!

OPHEFFINGSUITVERKOOP - 25% KORTING - Lees verder....

Zelf aan de slag

Hoe maak je sushi
Informatie over sushi
 

Contact

 Frankeneng 114i, 6716 AA  EDE
   0318-210106
   Whatsapp
   info@sushitotaal.nl
   Contactformulier

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 
9:00 tot 17:00


Alle bedragen zijn inclusief BTW

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring
Accepteer geselecteerde cookies