Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Verlanglijstje 0
  Gratis levering vanaf 70,- in NL  |   1-2 dagen levertijd
Foto
Een uramaki is een inside out roll waarbij de rijst aan de buitenkant van de rol zit.
Een heel bekende uramaki is een California roll.

Voor het maken van een uramaki heb je het volgende nodig:

Ingrediënten voor het maken van een uramaki:

  • Sushirijst, klaargemaakt volgens deze beschrijving
  • Nori (zeewierblad)
  • Ingrediënten naar keus (vis, groente, surimi etc)
  • Optioneel Japanse (wasabi) mayonaise
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Ingelegde gember
  • Voor de buitenkant: bijvoorbeeld sesamzaadjes of (vliegvis)kaviaar
(keuken)benodigdheden:
  • Een yanagiba (scherp mes)
  • Een snijplank
  • Een sushi rolmatje (wikkel het sushimatje in vershoudfolie)
  • Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
  • Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
  • Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vind je een video met een demonstratie.
  1. Leg de snijplank, het sushi rolmatje en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
  2. Snij de ingrediënten voor
  3. Zet de rijst klaar zodat je deze makkelijk kunt pakken
  4. Leg op de (schoon- en drooggemaakte) snijplank een half noriblad met de glimmende kant naar beneden (shiny side down)
  5. Maak de handen licht vochtig in de kom met water en pak een handje rijst.
  6. Spreid de rijst uit over het hele noriblad. Zorg ervoor dat de laag niet te dik is. Vuistregel is dat je de nori er doorheen moet kunnen zien.
  7. Strooi sesamzaad, (vliegvis)kaviaar of een ingrediënt naar keuze uit over de rijst.
  8. Pak het noriblad met de rijst op en leg dit ondersteboven op het met folie omwikkelde sushi rolmatje, houd de onderkant van het noriblad gelijk aan de onderkant van het sushi rolmatje.
  9. Leg vervolgens in het midden van de rijst de ingrediënten. Leg hier geen te dikke laag ingrediënten in anders krijg je de rol niet gesloten.
  10. Schuif je duimen onder het sushi rolmatje en leg de vingers op de ingrediënten.
  11. Duw met de duimen het sushimatje omhoog over de ingrediënten waarbij je de ingrediënten met de vingers op zijn plaats houdt. Als het matje over de ingrediënten rolt kan je de vingers weghalen
  12. sluit nu de rol door het matje door te rollen totdat de onderkant van het noriblad de bovenkant raakt. Let erop dat je nu niet doorrolt want dan komt het matje klem te zitten in de rol.
  13. Til het matje een klein stukje 'uit de rol' (dit was de onderkant van het matje) en rol en sluit de sushirol door het matje 'door te bewegen'
  14. Druk de rol goed aan
  15. Rol het matje terug, til de sushirol van het matje en leg deze op de snijplank
  16. Let het matje bovenop de rol en druk het geheel nog licht aan. Let op dat je niet te hard drukt want dan splijt de rol open.
  17. Verwijder het matje en snij met een zeer scherp mes, welke tussen elke snede licht bevochtigd moet worden, de rol in 6 of 8 delen en leg deze delen op de geta of een schaal.
Serveer de sushi met wasabi en ingelegde gember.
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met je handen.

Een demonstratie van het maken van een uramaki, in dit geval de California Roll


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'

Zelf aan de slag

Hoe maak je sushi
Informatie over sushi
 

Uitleg voorraad

 Voldoende op voorraad
 Slechts enkele stuks op voorraad
Helaas niet op voorraad,
      informeer naar de levertijd

Contact

 Frankeneng 114i, 6716 AA  EDE
   0318-210106
   Whatsapp
   info@sushitotaal.nl
   Contactformulier

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 
9:00 tot 17:00

Inschrijven voor de nieuwsbrief




Aanmelden

Alle bedragen zijn inclusief BTW

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring