Sushi en wijn proeverij Wat is het toch bijzonder om te zien hoe smaakcombinaties verschillend worden beoordeeld.

Zo'n 80 mensen hebben afgelopen zondag en maandag op een prachtige locatie 4 totaal verschillende smaken sushi gecombineerd met 4 heerlijke witte wijnen.De combinatie van de geselecteerde wijn en de hosomaki komkommer (dunne rol) werd door nagenoeg iedereen gewaardeerd evenals de wijn die uitgezocht is bij de uramaki zalm (met verse zalm, avocado, komkommer en een beetje kewpie mayonaise).

De wijn-spijs combinatie met de uramaki ossenhaas (met gegrilde ossenhaas, avocado en zoetzure komkommer) en de uramaki spicy tuna (met pittige tonijn en mango) was echter een wat complexere, en hierover waren de meningen verdeeld. Vooral de pittige sushi was een lastige om een passende wijn bij te vinden.
De kenners van Boomsma Distilleerderij/Wijnkoperij hebben echter binnen een mum van tijd een beter passende wijn uit het proeverij lokaal gehaald die enthousiast werd ontvangen door de deelnemers.

Door de masterclass zijn de deelnemers beter in staat om hun klanten in de winkels te informeren over de oorsprong en de verscheidenheid aan sushi. Het magazine wat ze over enkele dagen in de winkels zullen ontvangen zal hen daarbij helpen, daar staan alle geserveerde sushi gerechtjes en bijbehorende wijnen uitgebreid beschreven.
Uiteraars is Sushitotaal.nl voor hen bereikbaar als klanten nog meer willen weten of zelf thuis aan de slag willen met het maken van sushi.

De masterclass is door alle aanwezige wijnhandelaren en slijters positief ontvangen en alle deelnemers zijn met nieuwe kennis huiswaart gekeerd.

Bron foto: Wijnwinkel Barneveld
  Sushitotaal     14-03-2017 21:53     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Sushitotaal.nl -  21-03-2017

Beste Anton, deze zijn binnenkort te vinden op de website zodra het Bulletin du Vin uitkomt. We zien u dan graag terug

 Anton belgers -  21-03-2017

Waar vind je de recepten op de site vanaf de qr code?

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons


Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106