OPHEFFINGSUITVERKOOP - 25% KORTING - Lees verder....

  Inloggen
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Verlanglijstje 0
  Gratis levering vanaf 70,- in NL  |   1-3 werkdagen levertijd
Sushi eten met stokjes of met de hand? Wat is nou de juiste manier?
Hoor je sushi te eten met je handen of met stokjes?

Traditioneel wordt sushi gegeten met de handen, dat is dus de manier die de etiquette in Japan voorschrijft. In restaurants waar een handdoekje op tafel ligt wordt dat zelfs van je verwacht.

Is sushi met stokjes eten dan verkeerd? Nee hoor, dat wordt in de meeste restaurants gewoon gedaan. Het is over het algemeen meer hygiënisch, tenzij je natuurlijk netjes de handen hebt gewassen voordat je met eten begint.

Hoe denken onze Facebookfans hierover?


Een klein onderzoekje onder onze Facebookfans heeft uitgewezen dat ruim 60 procent van de respondenten sushi met stokjes eet.

Een paar 'etiquette' regels voor het eten met eetstokjes:
  • Nadat je wegwerp eetstokjes uit elkaar hebt gebroken mag je ze niet langs elkaar wrijven om eventuele splinters te verwijderen
  • De stokjes leg je nooit zo neer dat de punten naar een andere gast wijzen, ook wijs je nooit met stokjes naar iemand. Dit wordt als onbeschoft ervaren
  • Eetstokjes moeten in Japan op een eetstokjeslegger gelegd worden en de punten moeten schoon zijn, heb je geen eetstokjeslegger bij de hand gebruik dan een stukje gevouwen papier
  • Eetstokjes prik je niet in het voedsel of zet je niet rechtop in een kommetje eten
  • Je gebruik de achterkant van eetstokjes om mee te roeren of om gerechtjes van een gezamenlijke schaal op tafel op je eigen bord te schuiven. Eten met de achterkant is uit den boze
  • Eetstokjes leg je niet gekruist weg, dit wordt geassocieerd met de dood
  • Prik geen eten aan een stokje


Tot slot nog een paar algemene tips voor het eten van sushi:
  • Als je de sushi met sojasaus wilt eten doop dan in het geval van een nigiri alleen de viszijde in de saus. Een klein dipje is genoeg!
  • ‘Sop’ de sushi niet in de sojasaus, het verbloemt de eigenlijke smaak en het valt sneller uit elkaar
  • Meng ook geen wasabi door de sojasaus, zo kan je nooit variëren.
  • Een stukje sushi eet je in 1 keer op. Als je zelf sushi maakt hou dus rekening met de grote van de hapjes
  • Gember gebruik je om je smaak te neutraliseren, je eet gember tussen de sushihapjes door



 
  Sushitotaal.nl     16-01-2018 22:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

OPHEFFINGSUITVERKOOP - 25% KORTING - Lees verder....

Zelf aan de slag

Hoe maak je sushi
Informatie over sushi
 

Contact

 Frankeneng 114i, 6716 AA  EDE
   0318-210106
   Whatsapp
   info@sushitotaal.nl
   Contactformulier

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 
9:00 tot 17:00


Alle bedragen zijn inclusief BTW

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring
Accepteer geselecteerde cookies