Ingrediënten naar keuze
(vis, garnaal, omelet etc)
Wasabi
Sojasaus
Ingelegde gember
(keuken)benodigdheden:
Een yanabia (scherp mes)
Een snijplank
Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vindt u een filmpje met een demonstratie.
Leg de snijplank en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
Snij de ingrediënten voor
Gebruik je vis als topping, snij de vis dan in mooie plakjes van ongeveer 1 bij 2 centimeter en 2 tot 3 milimeter dik.
Gebruik je garnalen kijk dan hier voor informatie over het klaarmaken van garnalen voor nigiri
Leg een ingrediënt in je ene hand en pak met je andere hand een beetje rijst
Vorm de rijst tot een langwerpig bolletje door het zachtjes te 'kneden'
Vind je het lastig om een mooie vorm te maken? Sushitotaal.nl heeft een handig hulpmiddel in het assortiment
Doe met de wijsvinger van de hand waar je de rijst in heeft een beetje wasabi op het ingrediënt en leg het bolletje rijst vervolgens op het ingrediënt
Vorm nu 1 geheel door het ingrediënt goed op de rijst de drukken, dit is een handeling die enige oefening vergt. Bekijk onderstaande video voor een demonstratie.
Serveer de sushi met wasabi en ingelegde gember.
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met je handen.