Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Verlanglijstje 0
 Gratis levering vanaf 70,- in NL  |  1-3 werkdagen levertijd
Gunkan maken
Laat uw e-mailadres achter en wij mailen u als het product weer op voorraad is.
Een gunkan is een langwerpig bolletje rijst met een velletje nori eromheen en een ingrediënt bovenop. Een gunkan wordt ook wel slagschip genoemd door zijn bootvorm.
Voor het maken van een gunkan heb je het volgende nodig:
Ingrediënten naar keuze (vis, garnaal, visseitjes, krabsalade etc)
Wasabi
Sojasaus
Ingelegde gember
(keuken)benodigdheden:
Een yanagiba (scherp mes)
Een snijplank
Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vind je een video met een demonstratie.
Leg de snijplank en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
Snij de ingrediënten voor
Snij of knip de norivellen in stroken van 15 x 3 centimeter
Zet de rijst klaar zodat je deze makkelijk kunt pakken
Vorm de rijst tot een bolletje van ongeveer 5 x 2 x 2 centimeter door het zachtjes te 'kneden'
Vind je het lastig om een mooie vorm te maken? Sushitotaal.nl heeft een handig hulpmiddel in het assortiment
'Vouw' de strook nori om het rijstbolletje heen zodat het aan de bovenzijde oversteekt
Vul de gunkan met een vulling naar keuze
Serveer de sushi met wasabi en ingelegde gember.
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met je handen.