Biologische sushi maken

Zelf biologische sushi maken

Zelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je hebt er alleen de juiste ingrediënten en benodigdheden voor nodig. Met de Japanse producten van TerraSana maak je de lekkerste sushi, die bovenal op en top Japans is!

Authentieke Japanse producten van TerraSana
Wil je écht Japans eten? Dan zit je goed bij TerraSana! De Japanse producten worden ook echt in Japan geproduceerd, veelal door kleine familiebedrijven met bakken ervaring. Echte kenners die zich al jaren specialiseren in één bepaald product, en bovenal op ambachtelijke wijze produceren. Wist je dat shoyu en tamari (de sojasauzen waar je sushi in doopt) ruim 18 maanden fermenteren? Alleen dan kun je die authentieke Japanse smaken ervaren, zijn de makers van mening. En heb je er eenmaal van geproefd, dan kun je dat alleen maar beamen! Zien hoe tamari gemaakt wordt? Bekijk dan deze video (4).

Zo zit achter ieder product een indrukwekkend verhaal. Nori wordt bijvoorbeeld met de hand geoogst in het ‘mekka’ van de Japanse zeewierwinning: Ise-Shima. Bekijk in deze video (2) hoe dat gaat. En ume, kende je dat al? Deze Japanse supervrucht hoort echt bij de Japanse traditie. Want, zo zeggen de Japanners, ‘an umeboshi a day keeps the doctor away’. Een ingelegd en gedroogd stuk ‘fruit’ met een bijzondere smaak!

Hoe heet dat in het Japans?
Om de sushi te rollen heb je natuurlijk een sushimatje nodig. Het matje van TerraSana is gemaakt van goede kwaliteit bamboe, zodat het gemakkelijk is voor iedereen. Ook handig om al gerolde sushi in te bewaren! TerraSana heeft alle non-foodproducten een echte Japanse naam gegeven. Zo heten de eetstokjes ‘hashi’ en het matje ‘makisu’. Leuk, toch?

Zo maak je het
Voor het maken van sushi heb je sowieso altijd goede vellen norisushirijst en sojasaus nodig. Om de rijst smaak te geven, gebruik je sushi-azijn en de zoetige Japanse smaakmaker mirin. Waarmee je de sushirol opvult, is natuurlijk aan jou. Een laagje furikake (een strooisel van sesamzaad en Japans zeewier) is erg lekker, samen met bijvoorbeeld gerookte zalm, avocado en wortel. Na het rollen dip je je sushi in de ultieme Japanse sojasauzen shoyu of tamari.

Wij zeggen: Itadakimasu
  Terassane     22-11-2017 23:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106