Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vindt u een video met een demonstratie.
Als je linkshandig bent lees dan links en rechts andersom.
Leg de snijplank, het sushi rolmatje en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
Snij de ingrediënten voor
Zet de rijst klaar zodat je deze makkelijk kunt pakken
Leg een half noriblad met de glimmende kant naar beneden (shiny side down) in je linkerhand
Maak de andere hand licht vochtig in de kom met water en pak een handje rijst.
Spreid de rijst uit over het linkerdeel van het noriblad. De rijstlaag moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
Maak met je rechter wijsvinger een diagonaal 'geultje' in de rijst van rechtsonder naar linksboven
Leg een aantal ingrediënten naar keuze in dit geultje. Niet teveel want dan kan je de temaki niet sluiten
Rol de temaki nu dicht door een puntzakje te vormen, doe dit door de linker onderhoek over de rijst te 'tillen' waarna je vervolgens een puntzakje vormt
Plak de rol dicht door een rijstkorrel te gebruiken
Serveer de sushi op de geta met daarop een beetje wasabi en ingelegde gember.
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de temaki met je handen.