Sashimi

Photo
Sashimi is in plakjes gesneden verse vis. Voor Sashimi wordt eerste klas verse zoutwatervis gebruikt. Zoetwatervis is niet geschikt omdat hier parasieten in zitten.

Voor sashimi wordt voornamelijk zalm, tonijn, makreel, oester, inktvis en zeebaars gebruikt. Ook Sint Jacobsschelpen zijn geschikt om als sashimi gegeten te worden.

Sashimi wordt gesneden met een zeer scherp mes. Het mes moet zo scherp zijn dat u weinig druk hoeft uit te oefenen op de vis.
U eet sashimi altijd met eetstokjes. Serveer de sashimi op een mooie schaal of op een geta (serverplank) samen met sojasaus, gember en wasabi.


In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe u mooie plakjes sashimi snijdt:


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'

Producten bij deze beschrijving

Foto Omschrijving Prijs
Gembertang Gembertang
Deze gembertang is een mooie aanvulling op uw eettafel.
Klik hier voor meer informatie
8,50
Per stuk
Aantal:
Ingelegde gember roze Ingelegde gember (gari) plakjes roze
De ingemaakte gember wordt geserveerd bij de sushi en wordt gegeten tussen de verschillende sushi hapjes om de smaak te neutraliseren.
Klik hier voor meer informatie
1,99
Per stuk
Kikkoman-sojasaus-150ML Kikkoman sojasaus 150ML
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. De meest gebruikte saus is die van Kikkoman.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Kikkoman-sojasaus-150ML-minder-zout Kikkoman sojasaus 150ML minder zout
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. Deze variant is minder zout dan de reguliere variant.
Klik hier voor meer informatie
3,45
Per stuk
Aantal:
Serveerplank-bamboe-(Geta)-27x18 Serveerplank bamboe (Geta) 27x18
Presenteer uw zelfgemaakte sushi op deze prachtige bamboe serveerplank (Geta).
Klik hier voor meer informatie
21,95
Per stuk
Aantal:
Wasabi-lepeltje Wasabi lepeltje
Het elegante wasabi lepeltje is niet alleen een fraaie, maar ook een hygiƫnisch hulpmiddel.
Klik hier voor meer informatie
4,50
Per stuk
Aantal:
wasabi pasta bij Sushitotaal.nl Wasabi pasta in tube
Kant en klare wasabi pasta, een onmisbare smaakmaker voor de sushi liefhebber.
Klik hier voor meer informatie
2,50
2,15
Per stuk
Aantal:
Wasabipoeder-in-blikje Wasabipoeder in blikje
Maak zelf uw wasabi pasta door het poeder te mengen met een klein beetje water. Lang houdbaar buiten de koelkast.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106