Gunkan maken

Photo
Een gunkan is een langwerpig bolletje rijst met een velletje nori eromheen en een ingrediënt bovenop. Een gunkan wordt ook wel slagschip genoemd door zijn bootvorm.

Voor het maken van een gunkan heeft u het volgende nodig:

Ingrediënten:
  • Sushirijst, klaargemaakt volgens deze beschrijving
  • Nori
  • Ingrediënten naar keuze (vis, garnaal, visseitjes, krabsalade etc)
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Ingelegde gember
Keukenbenodigdheden:
  • Een yanagiba (scherp mes)
  • Een snijplank
  • Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
  • Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
  • Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vindt u een video met een demonstratie.
 
  1. Leg de snijplank en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
  2. Snij de ingrediënten voor
  3. Snij of knip de norivellen in stroken van 15 x 3 centimeter
  4. Zet de rijst klaar zodat u deze makkelijk kunt pakken
  5. Vorm de rijst tot een bolletje van ongeveer 5 x 2 x 2 centimeter door het zachtjes te 'kneden'
    Vindt u het lastig om een mooie vorm te maken? Sushitotaal.nl heeft een handig hulpmiddel (klik) in het assortiment
  6. 'Vouw' de strook nori om het rijstbolletje heen zodat het aan een zijde oversteekt
  7. Vul de gunkan met een vulling naar keuze
Serveer de sushi met wasabi en ingelegde gember.
Geef uw tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met uw handen.

Een demonstratie van het maken van een gunkan


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'
 

Producten bij deze beschrijving

Foto Omschrijving Prijs
Gembertang Gembertang
Deze gembertang is een mooie aanvulling op uw eettafel.
Klik hier voor meer informatie
8,50
Per stuk
Aantal:
Kewpie mayonaise 520ML - Sushitotaal.nl Japanse mayonaise - Kewpie 520ML
Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten.
Klik hier voor meer informatie
5,95
Per stuk
Aantal:
Japanse-wasabi-mayonaise Japanse wasabi mayonaise
Een pittigere variant van de 'normale' japanse mayonaise, een smaakvolle toevoeging aan uw sushi.
Klik hier voor meer informatie
4,95
Per stuk
Kikkoman-sojasaus-150ML Kikkoman sojasaus 150ML
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. De meest gebruikte saus is die van Kikkoman.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Kikkoman-sojasaus-150ML-minder-zout Kikkoman sojasaus 150ML minder zout
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. Deze variant is minder zout dan de reguliere variant.
Klik hier voor meer informatie
3,45
Per stuk
Aantal:
Nori - Sushitotaal.nl Nori - geroosterde zeewiervellen (10)
Nori is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van de verschillende soorten maki sushi (de rollen).
Klik hier voor meer informatie
2,95
2,45
Per Stuk
Aantal:
Sushichef sushirijst 1 kilo - sushitotaal.nl Sushirijst 1KG
Sushirijst van het merk Sushi chef. Deze mooie sushirijst met korte korrel is ideaal voor het maken van goed plakkende sushirijst.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Vorm-Nigiri Vorm - Nigiri
Sushi maken kan eenvoudiger zijn dan u denkt. Heeft u moeite met het vormen van de rijst, gebruik dan deze nigirivorm. Nigiri is een klompje rijst met daarop 1 ingrediënt.
Klik hier voor meer informatie
5,25
Per stuk
Aantal:
Wasabi-lepeltje Wasabi lepeltje
Het elegante wasabi lepeltje is niet alleen een fraaie, maar ook een hygiënisch hulpmiddel.
Klik hier voor meer informatie
4,50
Per stuk
Aantal:
wasabi pasta bij Sushitotaal.nl Wasabi pasta in tube
Kant en klare wasabi pasta, een onmisbare smaakmaker voor de sushi liefhebber.
Klik hier voor meer informatie
2,50
2,15
Per stuk
Aantal:
Wasabipoeder-in-blikje Wasabipoeder in blikje
Maak zelf uw wasabi pasta door het poeder te mengen met een klein beetje water. Lang houdbaar buiten de koelkast.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106