Futomaki maken

Photo
Een futomaki is een een 'dikke' rol met rijst en meerdere ingrediënten en nori aan de buitenkant.

Voor het maken van een futomaki heeft u het volgende nodig:

Ingrediënten:
  • Sushirijst, klaargemaakt volgens deze beschrijving
  • Nori (zeewierblad)
  • Ingrediënten naar keus (vis, groente, omelet etc)
  • Optioneel Japanse (wasabi) mayonaise
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Ingelegde gember
Keukenbenodigdheden: 
  • Een yanagiba (scherp mes)
  • Een snijplank
  • Een sushi rolmatje
  • Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
  • Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
  • Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vindt u een video met een demonstratie.
 
  1. Leg de snijplank, het sushi rolmatje en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
  2. Snij de ingrediënten voor
  3. Zet de rijst klaar zodat u deze makkelijk kunt pakken
  4. Leg op de (schoon- en drooggemaakte) snijplank een heel noriblad met de glimmende kant naar beneden (shiny side down)
  5. Maak de handen licht vochtig in de kom met water en pak een handje rijst.
  6. Spreid de rijst uit over het noriblad. Houdt daarbij twee centimeter vrij bovenaan het blad en zorg ervoor dat de laag niet te dik is. Vuistregel is dat u de nori er doorheen moet kunnen zien.
  7. Pak het noriblad met de rijst op en leg dit op een sushi rolmatje, houd de onderkant van het noriblad gelijk aan de onderkant van het sushi rolmatje.
  8. Breng indien gewenst een kleine beetje wasabi of Japanse (wasabi) mayonaise aan op de rijst.
  9. Leg vervolgens in het midden van de rijst de ingrediënten. Leg hier geen te dikke laag ingrediënten neer anders krijgt u de rol niet gesloten.
  10. Schuif uw duimen onder het sushi rolmatje en leg de vingers op de ingrediënten.
  11. Duw met de duimen het sushi rolmatje omhoog over de ingrediënten waarbij u de ingrediënten met de vingers op zijn plaats houdt. Als het matje over de ingrediënten rolt kunt u de vingers weghalen
  12. sluit nu de rol door het matje door te rollen todat de onderkant van het noriblad de vrije strook aan de bovenkant raakt. Let erop dat u nu niet doorrolt want dan komt het matje klem te zitten in de rol.
  13. Til het matje een klein stukje 'uit de rol' (dit was de onderkant van het matje) en sluit de sushirol door het matje 'door te bewegen'
  14. Druk de rol goed aan
  15. Rol het matje terug, til de sushirol van het matje en leg deze op de snijplank
  16. Let het matje bovenop de rol en druk het geheel nog stevig aan. Let op dat u niet te hard drukt want dan splijt de rol open.
  17. Verwijder het matje en snij met een zeer scherp mes, welke tussen elke snede licht bevochtigd moet worden, de rol in 8 stukjes en leg deze op de geta of een schaal.
Serveer de sushi met een wasabi en ingelegde gember.
Geef uw tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met uw handen.

Een demonstratie van het maken van een futomaki


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'
 

Producten bij deze beschrijving

Foto Omschrijving Prijs
Gembertang Gembertang
Deze gembertang is een mooie aanvulling op uw eettafel.
Klik hier voor meer informatie
8,50
Per stuk
Aantal:
Kewpie mayonaise 520ML - Sushitotaal.nl Japanse mayonaise - Kewpie 520ML
Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten.
Klik hier voor meer informatie
5,95
Per stuk
Aantal:
Japanse-wasabi-mayonaise Japanse wasabi mayonaise
Een pittigere variant van de 'normale' japanse mayonaise, een smaakvolle toevoeging aan uw sushi.
Klik hier voor meer informatie
4,95
Per stuk
Kikkoman-sojasaus-150ML Kikkoman sojasaus 150ML
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. De meest gebruikte saus is die van Kikkoman.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Kikkoman-sojasaus-150ML-minder-zout Kikkoman sojasaus 150ML minder zout
Onmisbaar in de Japanse keuken: Sojasaus. Deze variant is minder zout dan de reguliere variant.
Klik hier voor meer informatie
3,45
Per stuk
Aantal:
Nori - Sushitotaal.nl Nori - geroosterde zeewiervellen (10)
Nori is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van de verschillende soorten maki sushi (de rollen).
Klik hier voor meer informatie
2,95
2,45
Per Stuk
Aantal:
Serveerplank-bamboe-(Geta)-27x18 Serveerplank bamboe (Geta) 27x18
Presenteer uw zelfgemaakte sushi op deze prachtige bamboe serveerplank (Geta).
Klik hier voor meer informatie
21,95
Per stuk
Sushi-rolmatje Sushi rolmatje
Een van de meest gebruikte hulpmiddelen voor het maken van maki sushi: het sushi rolmatje.
Klik hier voor meer informatie
2,95
1,95
Per stuk
Aantal:
Sushichef sushirijst 1 kilo - sushitotaal.nl Sushirijst 1KG
Sushirijst van het merk Sushi chef. Deze mooie sushirijst met korte korrel is ideaal voor het maken van goed plakkende sushirijst.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Vorm-Futomaki Vorm - Futomaki
Sushi maken kan eenvoudiger zijn dan u denkt. Heeft u moeite met het vormen van de rijst, gebruik dan deze futomaki vorm. Futomaki is een dikke rol met rijst en 3 ingrediënten.
Klik hier voor meer informatie
5,25
Per stuk
Aantal:
Wasabi-lepeltje Wasabi lepeltje
Het elegante wasabi lepeltje is niet alleen een fraaie, maar ook een hygiënisch hulpmiddel.
Klik hier voor meer informatie
4,50
Per stuk
Aantal:
wasabi pasta bij Sushitotaal.nl Wasabi pasta in tube
Kant en klare wasabi pasta, een onmisbare smaakmaker voor de sushi liefhebber.
Klik hier voor meer informatie
2,50
2,15
Per stuk
Aantal:
Wasabipoeder-in-blikje Wasabipoeder in blikje
Maak zelf uw wasabi pasta door het poeder te mengen met een klein beetje water. Lang houdbaar buiten de koelkast.
Klik hier voor meer informatie
2,95
Per stuk
Aantal:
Sushitotaal.nl
Sushi maken
Populair
Volg ons






Al op deze website getoonde prijzen zijn inclusief BTW | copyright (c) Sushitotaal.nl | tel 0318-210106