Chirashi is een afwijkende vorm van sushi. In tegenstelling tot de maki en nigiri vormen wordt er voor chirashi sushi gebruik gemaakt van een schaaltje. De rijst wordt in een schaaltje gedaan waarna er vervolgens ingrediënten los opgelegd worden.
Voor het maken van chirashi heb jehet volgende nodig:
Ingrediënten voor het maken van Chirashi sushi:
- Sushirijst, klaargemaakt volgens deze beschrijving
- Ingrediënten naar keus (vis, groente, surimi etc)
- Optioneel Japanse (wasabi) mayonaise
- Wasabi
- Sojasaus
- Ingelegde gember
(keuken)benodigdheden:
- Een yanagiba (scherp mes)
- Schaaltjes voor de chirashi
- Een snijplank
- Eetstokjes
Bereidingswijze:
- Leg de snijplank en het mes klaar
- Snij de ingrediënten voor
- Vul een schaaltje voor de helft met rijst
- Leg ingrediënten naar smaak op de rijst en voeg eventueel Japanse (wasabi) mayonaise toe
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de chirashi met eetstokjes.
<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'